Particuliere financieringen

Particuliere financieringen

Zoekt u een lening met een voordelige rente? Voor consumptief gebruik hebben wij een aantal oplossingen. Afic denkt met u mee en zoekt met u naar de beste oplossing om uw financiering te realiseren.
Hier ziet u snel welke lening het beste bij u past: een doorlopend krediet, slottermijn financiering of persoonlijke lening.

 
Doorlopend krediet
Slottermijn financiering
Persoonlijke lening
DK
SL
PL
Vaste rente
Vaste looptijd
Boetevrij aflossen
Alleen afschrijving aflossen
Vrij opnemen
Maximaal leenbedrag
75.000,-
75.000,-
75.000,-
Doorlopend krediet

Een veel gekozen krediet is het Doorlopend Krediet. Het is een flexibel krediet waarbij u met een vastgesteld minimum zelf bepaald hoeveel u maandelijks aflost en of u desgewenst weer opneemt. Bij een doorlopend krediet betaalt u alleen rente over het opgenomen bedrag.

Een maandelijkse aflossing van 2% van het openstaande kredietbedrag is gangbaar. Afic biedt ook een doorlopend krediet aan waarbij er maar 1% van het openstaande kredietbedrag afgelost wordt.

AFIC adviseert om uw maandelijkse aflossing af te stemmen op de verwachte economische levensduur van bijvoorbeeld de  auto, motor of caravan etc. De mogelijkheid om boetevrij extra in te lossen is daarbij wellicht verstandig.

Met een doorlopend krediet heeft u altijd geld achter de hand en blijft u flexibel in uw uitgaven.

Persoonlijke Lening

Bij een persoonlijke lening leent u een vast bedrag. De lening wordt binnen een afgesproken periode afgelost en u betaalt per maand een vast bedrag dat bestaat uit rente en aflossing. Het rentepercentage staat voor de gehele lening vast.

U weet dus precies waar u aan toe bent over de gehele looptijd. U kunt bij een Persoonlijke Lening kiezen uit looptijden tussen de 12 en 180 maanden. Wij adviseren u om bij de keuze van de looptijd wel rekening te houden met de te verwachten levensduur van het te financieren object. In de meeste gevallen kunt u de Persoonlijke Lening ook boetevrij vervoegd aflossen.

Slottermijn financiering

Bij een Slottermijnfinanciering wordt rekening gehouden met de restwaarde aan het eind van de looptijd van de auto, motor of caravan. Over deze restwaarde betaalt u alleen rente, waardoor de maandtermijn aanzienlijk lager is, dan wanneer de financiering in zijn geheel wordt afgelost.

Deze financiering is zeer geschikt wanneer u graag om de 2 of 3 jaar een nieuwe auto, motor of caravan wil kopen tegen een vaste lage maandlast. Aan het einde van de looptijd, heeft u de keuze uit de volgende drie mogelijkheden:

  1. U ruilt het voertuig in tegen een nieuwe en sluit een nieuw krediet af.
  2. U behoudt het voertuig en betaalt het slottermijn in 1 keer af.
  3. U behoudt het voertuig en sluit voor het slottermijn tegen een zeer gunstig tarief een nieuwe financiering af.